Укрексімбанк зможе реструктурувати бонди

Нагадаємо, зустріч з власниками облігацій держбанку призначена на сьогодні, як і термін погашення цих паперів.

Для того, щоб отримати згоду кредиторів на реструктуризацію, достатньо, щоб третина з них проголосувала і 75% власників з цього числа сказали "так". Голосування відбудеться в Лондоні. Минулого тижня ряд власників, серед яких хедж-фонди VR Global Partners, LG Partners, а також фонду, підконтрольні Oaktree Capital Management, сказали, що погодяться на реструктуризацію.

Нагадаємо, зміна умов за бондами Укрексімбанку - боргова частина операції, яка входить у програму Міжнародного валютного фонду для України. Її успішне виконання є умовою для виділення другого траншу фінансової допомоги. Зовнішній борг, який підлягає реструктуризації, становить $23 млрд, в нього входять запозичення Укрексімбанку та інших держкомпаній. Передбачається, що завдяки боргова операції Україна зможе скоротити виплати за боргами на $15,3 млрд протягом наступних чотирьох років.

Аналітики, однак, вказують, що кредиторам Укрексімбанку та двох держкомпаній запропоновані кращі умови, ніж власникам суверенних облігацій. Тому переговори з останніми можуть пройти складніше, ніж сьогоднішні переговори щодо Укрексімбанку в Лондоні.

Зазначимо, згідно з повідомленням, розміщеним у системі розкриття інформації НКЦПФР, Укрексімбанк у першому кварталі 2015 року отримав 4,534 млрд грн збитку. За аналогічний період попереднього року прибуток банку склав 63,775 млн грн.

За матеріалами ЛІГАБізнесІнформ

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь