Призначено директора Антикорупційного бюро

Відповідну заяву він зробив сьогодні на церемонії представлення директора НАБ.

"Я прийняв рішення оперативно і підписав указ про призначення на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Сергійовича Ситника", - заявив Петро Порошенко.

Артем Ситник - один з двох кандидатів, яких представила на розгляд президентові кваліфікаційна комісія. Його кандидатура набрала 7 голосів, кандидатура Миколи Сірого набрала 5 голосів.

Новий глава НАБ народився 19 серпня 1979 року в смт Компаніївка Кіровоградської області. У 2011 році закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого, отримавши вищу юридичну освіту.

У 2001 році пан Ситник почав працювати помічником прокурора у Ленінському районі міста Кіровограда. Далі обіймав посаду слідчого та старшого слідчого. У 2008 році почав виконувати обов'язки начальника слідчого відділу прокуратури Київської області. У 2011 році він звільнився за власним бажанням у зв'язку з "незгодою з політикою режиму Віктора Януковича". За період роботи розслідував більше трьохсот кримінальних справ, в тому числі і скандальні корупційні злочини. Після цього почав практику в адвокатській фірмі "Юридичні гарантії".

У 2014 році Артем Ситник задекларував 23,5 тис. грн доходів, члени його сім'ї заробили 113 тис. грн. Крім того, у власності Артема Ситника є автомобіль Hyundai Elаntra, квартира (82 кв м) і ділянка в Криму (4 сотки).

За матеріалами РБК-Україна

 

Похожие материалы (по тегу)

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь